Bu Blogda Ara

3 Aralık 2010 Cuma

Beğendiğim yorumlar - Dünya Liseler Basketbol Sirki ???

Her iki yılda bir olduğu gibi, 2011de de Dünya Liseler Şampiyonası diye sunulan basketbol sirkine katilim, yine bir yas grubunun haklarının elinden alınmasıyla sonuçlanacak.

ISF denilen örgütün düzenlediği, isteyen her ülkenin katıldığı bu "Dünya Şampiyonası”na bu sene sadece 21 ülke katılıyor, Avrupa dışından sadece Çin, Brezilya ve İran:

Belçika, Brezilya, Çin, Hırvatistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İran, İsrail, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Slovakya, Türkiye, Ukrayna.

Anlamadığım bir nedenden dolayı, bu şampiyonaya lise son yaşında olan oyuncular (bu sene 1993 doğumlular) katılamıyor. Sanki okul basketbolunun en önemli hedefi bu şampiyonaymış gibi, Türkiye şampiyonu olacak takım bu kurallara uygun olsun diye, bütün ülkedeki lise son oyuncuları bu sene (ve tek sayı ile biten her sene) okul takımlarında oynayamıyorlar.

Dolayısıyla, benim hatırlayabildiğim kadarıyla Yükseliş, Çavuşoğlu, Cent, Yıldızlar, Doğa gibi, reklam yapmaya soyunmuş okullar, ileri gelen 2-3 altyapı takımını bir araya toplayıp, eğitim çatısı altında eğitim almadan okutup adını duyuracak diye binlerce genç, en verimli çağlarında okul takımlarını tribünden seyrediyor. Bunu da okul sporlarından sorumlu bir devlet kuruluşu örgütlüyor!

Bu rezilliğe dur demek mümkün değil mi acaba?

Kaygılar,
İlhan Bağören

Hiç yorum yok: